De ce să îmi iau un website JOOMLA ?

Joomla este un Sistem de Management al Conţinutului (CMS), ce oferă posibilitatea de a construi site-uri web şi aplicaţii on-line complexe. 
Atunci când doreşti să achiziţionezi un website, există o mulțime de factori importanți de luat în considerare, cum ar fi designul site-ului, numele domeniului, dar cel mai important factor este alegerea platformei CMS corecte.

În acest articol vom analiza motivele pentru care platforma Joomla este cea mai potrivită pentru a te ajuta la promovarea în mediul on-line:

Joomla este o platformă sigură
Joomla are încorporată autentificarea cu doi factori pentru a spori securitatea parolei și utilizează algoritmul bcrypt pentru a asigura o criptare mai bună a parolelor stocate în baza de date. De asemenea, are încorporată cea mai recentă versiune a Google recaptcha pentru a reduce înregistrarea de spam-uri în formularele de contact.

Poţi utiliza extensiile Joomla pentru a dezvolta funcţionalitatea site-ului
Extensiile ajută la automatizarea unor procese şi pot fi utilizate pentru a adăuga multiple funcționalităţi site-ului, de exemplu: tabelă de prețuri, galerie foto, testimoniale, hartă Google, filtrare după câmpuri selectate etc. Există peste 7.000 de extensii pentru site-urile Joomla, spre deosebire de WordPress, care este supraîncărcat cu plugin-uri care nu sunt toate funcţionale, Joomla elimină junk-ul și păstrează numai ceea ce este util.  

Site-urile Joomla pot fi văzute de pe orice dispozitiv (Responsive)
Un website este responsive dacă are capacitatea să-şi adapteze layout-urile (designul) paginilor în funcţie de mediul de vizionare (mai precis de rezoluţia ecranului – desktop, laptop, tableta, telefon). Cu traficul din ce în ce mai mare de utilizare a mobilului (60% din accesul la Internet se produce acum pe dispozitivele mobile), Joomla a rămas în fruntea acestei tendințe adopând Bootstrap Framewok pentru a adapta designul paginilor în funcţie de dipozitivele mobile folosite.

Clienţii tăi te pot găsi mai uşor atunci când fac o căutare pe Google 
Joomla este Search Engine Friendly ("Prietenos Motoarelor de Căutare") deoarece include acest lucru în dezvoltarea inițială a site-ului, oferind mai mult control asupra descrierilor, documentelor și meniurilor. 

Poţi controla accesul utilizatorilor printr-un ACS (Sistem de Control al Accesului) puternic și flexibil
Pentru site-urile web care necesită conturi de utilizator, înregistrări și alte caracteristici, Joomla este alegerea perfectă. Sistemul de control al accesului reglează ce acțiuni pot face utilizatorii şi funcționează pe diferite niveluri de acces.

Clienţi din alte ţări îţi pot găsi afacerea
Joomla este o platformă multilingvă, având posibilitatea de a construi site-uri în mai multe limbi: engleză, chineză, portugheză, spaniolă, ebraică, catalană, franceză etc. Lista limbilor disponibile este imensă, în acest moment nu există o alternativă mai bună.

Frecvenţa de actualizare a codului este foarte mare
Când alegi platforma Joomla pentru un site poţi fi sigur că acesta va putea fi dezvoltat pe viitor cu update-uri, module, extensii şi un design actual deoarece comunitatea de utilizatori și dezvoltatori web Joomla este foarte activă şi în continuă creștere.

Puterea unei comunități se bazează pe oamenii care o susțin!